Leon Berendse begon op tienjarige leeftijd met fluitspelen. fluit spelen. Hij studeerde bij Rien de Reede en Paul Verhey aan het Koninklijk Conservatorium te den Den Haag en ontving bij zijn afstuderen de Nicolai prijs.

Hij zette zijn studie voort bij Geoffrey Gilbert in Florida en volgde masterclasses cursussen bij Trevor Wye en William Bennett.

Leon Berendse is werkzaam als solo-fluitist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Tevens is hij lid van het Amsterdam Consort. Als solist en als solo-fluitist werkte hij mee aan talloze diverse opnamen van bovengenoemde orkesten en het voormalige voormalig Combattimento Consort Amsterdam.

Als solist trad hij ook op in diverse Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Irak, Zuid-Afrika, Japan, Colombia,Uruguay en Colombia. In juni 2017 zal hij het nieuwe fluitconcert van Peteris Vasks uitvoeren in het Concertgebouw.

Daarnaast is Leon Berendse actief als dirigent en doceert hij het hoofdvak fluit aan het Fontys Conservatorium. Hij gaf masterclasses in Portugal, Japan, Letland and Rusland. Afgelopen november werd hij uitgenodigd om een masterclass te geven in Londen aan de Royal Academy of Music.

Berendse is een van de docenten tijdens de 'Grolloo Flute Sessions',een nieuwe masterclass voor elke bevlogen fluitist. Samen met Matthias Ziegler, Wissam Boustany en Ian Clarke.


Nederlands
English